Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда

...
Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

Министър Сандов участва в срещата за околната среда, климата и развитието в Стокхолм

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите взе участие в интернационалната среща Stockholm+50 по въпросите на околната среда, климата и развиването. Форумът е под надпис „ Здрава планета за благоденствието на всички – наша отговорност, наш късмет “ и се организира на 2 и 3 юни в Стокхолм, Швеция.

Проявата отбелязва 50-тата годишнина от Конференцията на Организация на обединените нации за околната среда през 1972 година и 50 години световни екологични дейности.

В изявлението си през вчерашния ден вицепремиерът означи достиженията през последния половин век и нуждата от по-нататъшни взаимни старания за осъществяване на многостранните съглашения в региона на околната измежду и Дневен ред 2030. Той уточни, че това е единственият метод за справяне с икономическите и обществените провокации, които са още по-критични в подтекста на пандемията от COVID-19, и рецесиите, свързани с задълженията, храните и силата. Зеленото и приобщаващо възобновяване в сходство с Целите за стабилно развиване и Парижкото съглашение изисква оптимално потребление на всички налични финансови запаси и вложения в човешки капитал, системите за обществена отбрана, устойчива инфраструктура и технологии.

Министър Сандов уточни, че страната ни работи интензивно, с цел да обезпечи подобаваща рамка за зелена промяна. Планът на България за възобновяване и резистентност планува средства за планове, ориентирани към увеличение на каузи на възобновимите енергийни източници, развиване на електромобилността и съответната инфраструктура, индустриални софтуерни решения за зелен водород, икономисване на енергия и цифровизация.

Изпълнението на " Дневен ред 2030 " е споделена отговорност, която изисква холистичен метод, посредством непрестанно и мощно присъединяване на всички заинтригувани страни, в това число националните, районните и локалните управляващи, частния бранш, обществените сътрудници, университетските среди и гражданското общество, уточни вицепремиерът в заключителните си думи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР