Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда

...
Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда
Коментари Харесай

Министър Борислав Сандов се срещна с министъра на климатичните действия на Австрия Леонор Гевеслер

Заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов се срещна с министъра на климатичните дейности, околната среда, енергетиката, подвижността, нововъведенията и технологиите на Австрия Леонор Гевеслер. Двустранната намира се организира през вчерашния ден във Виена.

По време на диалозите бяха разисквани настоящи въпроси от европейския дневен ред с фокус върху климатичните промени и зеления преход. Министрите подчертаха, че преходът към нулеви излъчвания следва да се основава на интегрирани подходи за ръководство, успеваемост на ресурсите и запазване на естествения капитал. Усилията следва да се насочат към диверсификация, рационализация и увеличение на конкурентоспособността и дигитализацията на стопанската система.

Министър Сандов показа съответните ограничения на българското държавно управление по пътя към 2030 година, а оттова и към 2050 година, заложени в Националния проект за възобновяване и резистентност, а точно: промени и вложения за енергиен преход и декарбонизация на енергийния бранш, развиване на електромобилността, завишаване на енергийната успеваемост и превъзмогване на енергийната беднотия, ясна поддръжка и приоритизация за акомодацията към бързо изменящия се климат, запазване и възобновяване на биоразнообразието и внедряване на решенията, основани на природата.

Двете страни показаха подготвеност за ползотворно бъдещо съдействие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР