Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще

...
Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще
Коментари Харесай

Фрумът Индия - Европа 29 е с фокус върху изкуствения интелект и информационните технологии и стартъпите

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова ще взе участие в Петото издание на интернационалния бизнес конгрес "Индия-Европа 29 ", оповестиха от пресцентъра на държавното управление. Събитието ще се организира в Делхи, столицата на Индия, на 20 и 21 ноември. В откриващата сесия тя ще показа България като привлекателна дестинация за вложения и насърчаване на бизнес.

В делегацията, водена от вицепремиера Николова, ще бъдат заместник-министърът на туризма Любен Кънчев, заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Велик Занчев и ръководителят на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия Бойко Таков.

Бизнес форумът "Индия - Европа 29 " ще сложи фокус върху следните основни браншове:

-изкуствен интелект;

-информационни технологии и стартъпи;

-фармацевтика;

-възобновяеми енергийни източници и чисти технологии;

-интелигентни градове - градска инфраструктура и превоз.

Индийската стопанска система нараства със 7% и се обрисува като най-бързо разрастващата се стопанска система в света, означават анализаторите. Очаква се тя да бъде една от трите топ стопански сили на света през идващите 10-15 години, като стопанската система на страната е подкрепена от мощна народна власт и интернационалните партньорства. Очакваният растеж на Брутният вътрешен продукт на Индия за финансовата 2018-2019 година (април 2018-март 2019 г.) е 7.2% и надлежно +7.7% за финансовата 2019-2020-а. Овладяна е инфлацията в страната, като през 2018 година е понижена до 2.1%, а фискалният недостиг е 3.4 на 100.

Приоритетните браншове, които биха могли да бъдат съсредоточени върху ускоряването на търговията и вложенията сред Индия и Европейски Съюз, включват: фармация; здравна технология/диагностика; възобновима сила и съоръжение, изключително за хидро-, вятърна и биомаса; осведомителни технологии; биотехнология, транспортно съоръжение, машини и уреди и други.

Преди началото на бизнес форума "Индия-Европа 29 " вицепремиерът Николова ще открие интерактивна среща сред Българска търговско-промишлена палата и Федерацията на индийските търговско-промишлени покои. Предварителната стратегия на визитата планува проведени от БТПП спомагателни събития: бизнес срещи с фирми-членове на Федерацията на Индийските ТПП /FICCI/ и срещи с Индийско-азиатско-българската бизнес камара в Делхи. Конфедерацията на индийската промишленост ще спомага също за намирането на надеждни бизнес сътрудници от индийска страна.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР