Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще участва в конференция на тема „Подкрепа за бъдещето на Сирия и региона“

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще взе участие във втората конференция „ Брюксел II “ на тематика „ Подкрепа за бъдещето на Сирия и района “.

Това оповестиха от пресцентъра на външно министерство.

Тя ще се състои в Брюксел на 24 и 25 април. Съпредседатели на форума са Европейският съюз и Организация на обединените нации.

Представители на повече от 85 страни и интернационалните организации ще дискутират разнообразни аспекти на Сирийската рецесия – филантропичен, политически и районен. Поради забележителното утежняване на филантропичната обстановка в Сирия през последния месец, главен фокус ще бъде подложен върху донорския детайл. Предвижда се следене осъществяването на оповестените финансови вноски на първата конференция през април 2017 година, както и оповестяване на спомагателен принос.

„ Единственото допустимо решение на спора в Сирия е политическото и ние би трябвало да работим дружно за възобновяването на процеса от Женева. Европейски Съюз няма да влага средства за възобновяване на страната, до момента в който не стартира политическият развой. Всички старания би трябвало да се насочат в тази посока “, съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева на Съвет „ Външни работи “ в Люксембург на 16 април.

Министерският сегмент на конференцията по Сирия и района е плануван за 25 април, като ще се проведат три сесии. Политическата сесия ще се организира сутринта и ще бъде управлявана от Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката за сигурност и специфичния делегат на Генералния секретар на Организация на обединените нации по Сирия Стафан Де Мистура. Следобед се плануват две сесии.

Първата ще бъде отдадена на напъните за стабилизиране на района и ще бъде управлявана от комисар Йоханес Хан. Втората ще бъде отдадена на филантропичната помощ и ще се организира под председателство на комисар Христос Стилианидис.

На първата конференция в Брюксел през април 2017 година Европейски Съюз и интернационалните донори поеха съответни задължения в отговор на големите потребности на сирийците – помощи в размер на 5,6 милиарда евро за 2017 година и 3,47 милиарда евро за 2018–2020 година Европейски Съюз и страните членки не престават да бъдат най-големите донори в Сирия и района. От началото на рецесията през 2011 година до момента те са мобилизирали над 10,6 милиарда евро за филантропична помощ и помощ за стабилизиране.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР