Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина
Коментари Харесай

Екатерина Захариева се срещна с първия зам.-председател на ЕК Франс Тимерманс

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила се срещна с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс

Двамата разискаха бъдещата си взаимна работа по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Министър Захариева ще ръководи Съвета “Общи въпроси” (СОВ), чиято съществена задача е да приготвя съвещанията на Европейския съвет и да разисква редица хоризонтални въпроси от европейските политики, както и Съвета “Общи въпроси” по член 50, който разисква Брекзит. Зам.-председателят Тимерманс съставлява Комисията на двата съвета.

Захариева и Тимерманс разискаха някои от тематиките, които ще бъдат сложени на вниманието на СОВ, като въпроса с върховенството на закона в границите на Договорите, и вероятностите пред шестте страни от Западните Балкани, които към момента не са част от Европейски Съюз, в това число включването на района в редица политики, гарантиращи съгласуваност.

Двамата се сплотиха към тезата, че стабилността на Западните Балкани е от основно значение за Съюза и по тази причина е значимо те да получат ясна европейска вероятност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР