Заместник-министър Десислава Ахладова ще замени Данаил Кирилов на поста министър

...
Заместник-министър Десислава Ахладова ще замени Данаил Кирилов на поста министър
Коментари Харесай

Десислава Ахладова ще смени Данаил Кирилов на поста министър на правосъдието

Заместник-министър Десислава Ахладова ще размени Данаил Кирилов на поста министър на правораздаването. Проектът за лични промени в Министерски съвет към този момент е импортиран в Народното събрание и ще бъде гласоподават от депутатите на пленарното съвещание в четвъртък.

Данаил Кирилов подаде оставка като министър на 26 август, без да показва съответни претекстове за това свое решение.

Според информация в уеб страницата на правосъдното министерство Ахладова е родена през 1974 година Придобила е магистърска степен „ Право “ в Югозападен университет „ Неофит Рилски “ в Благоевград. Била е началник на Административен съд–Перник и на Районен съд-Перник.

От 2004 година до 2014 година е била заместник-административен началник на Районен съд-Перник. В интервала 2000 година - 2004 година е била областен арбитър в Районен съд-Перник, а година преди този момент е била младши арбитър в Окръжен съд-Перник.

Участвала е в редица семинари и образования, свързани с европейското и гражданското право. Владее британски език и съветски език, сочи още справката за Десислава Ахладова.

Любопитно е, че тази заран пред БТВ тя увери, че все още с нея не били водени диалози да стане министър на мястото на Данаил Кирилов. Ахладова взе участие в чуването предишния петък от мониторинговата подкомисия за върховенството на правото на Европарламента. Тя представляваше Министерството на правораздаването, защото Кирилов към този момент беше подал оставка.

В дневния ред на Народното събрание за на следващия ден е планувано гласуването на кадровата смяна в държавното управление.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР