Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров участваха

...
Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров участваха
Коментари Харесай

Обсъдиха организацията на IX-тото издание на „Лудогорски маратон“

Заместник-кметовете на Община Разград Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров участваха в работна среща, обвързвана с организацията на IX-тото издание на „ Лудогорски маратон “.

Спортното събитие се провежда от клуб „ Зелена стъпка “ с поддръжката на Община Разград, Inoxsys, Каолин, Агрохимконсулт 3, Солети Хрус-хрус, Leya, Спортни магазини Яко, Getka, Gold Nutriton, Бул-Тат, общински съветници Иво Димитров и Джипо Джипов.

Очаква се участниците в надпреварата на 5 юни да са рекорден брой, все още записаните са 260, евентуално ще станат към 350, а преди година бяха 280 – заяви основателят на провеждането на събитието Цоньо Пенев. Състезанието включва три дисциплини в разнообразни дистанции – тичане, колоездене и триатлон (включващ тичане, плуване и колоездене), както и 2 км. тичане за деца.

Сред уговорките на Община Разград в организацията са: обезпечаване на зареждане с електрически ток на палатковия лагер на участниците на поляната с баскетболното игрище, окосяване на поляната и обработка против паразити, обезпечаване на кола за спешна помощ и медицински екип, обезпечаване на 4 броя химически тоалетни и други.

На срещата, в която взе участие и началникът на Районно ръководство „ Полиция “ Станимир Станев, бяха разисквани и ограниченията по обезпечаване на публичния ред и сигурността на участниците. Ще бъде обособено място за паркиране на коли, спортните трасета ще бъдат сигнализирани. Ще има парапети към палатковия лагер.

В работната среща с изключение на заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров и началникът на РУП-Разград Станимир Станев участваха шефовете на общинските предприятия Петър Петров – на „ Ремонтстрой “ и Иван Борисов – на „ Паркстрой “, ръководители на общински отдели, които имат отношение към организацията на „ Лудогорски маратон “.

През последните години това е едно от най-масовите спортни събития, които се провеждат в района, „ Лудогорски маратон “ събира в неповторимата за сходни начинания туристическа околност стотици фенове на здравословния живот и спорта измежду природата.

Състезанието стартира на 5 юни, неделя сутринта, като първи – в 7,10 ч. – е стартът на плувната част от триатлона, в 7,30 ч. започват колоездачите, а в 8,00 ч. бегачите на 21 и 35 км. Награждаването е планувано за 14,00 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР