Заместник-кметът по транспорта на Столична община (квота на Спаси София)

...
Заместник-кметът по транспорта на Столична община (квота на Спаси София)
Коментари Харесай

Контрера: Зам.-кметът по транспорт от Спаси София е пуснал съмнителна поръчка за четвърт милион

Заместник-кметът по превоза на Столична община (квота на Спаси София) е пуснал странна публичен поръчка - „ Извънгаранционно поддържане и ремонт на служебни коли, стопанисвани от дирекция „ Транспорт “ към Столична община “. Обявена е на 29 март, а срокът за подаване на документи е 8 април. Доста ескпресно, нали? Защо, запитвам се аз!


Заместник-кметът на Спаси София има намерение да изхарчи съвсем четвърт милион без Данък добавена стойност за ремонт на коли на Столична община. Това е за период от една година. Съгласно описът колите са 127 броя, като съставляват разнородни марки и модификации. Най-старата съставлява ЗИЛ 131 от 1983г. Има леки коли от 1997, 1998г. Има бензинови и дизелови коли. В листата даже попада и колесен трактор.


Това написа във Facebook страницата си зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в СОС Карлос Контрера.


Ето и детайлности:


Най-странното е, че процедурата е без посочени пределни цени за обособени поправки на възли и за обособени операции. Няма почти остойностяване. Включени са, забележете, и техническите прегледи. Най-важното е, че се приготвя харченето на 240 000 лева без Данък добавена стойност без никакви критерии. Според документите за по-сложните поправки ще се чака 30 дни. Липсата на пределни цени съгласно мен е врътка, която заместник-кметът напълно съзнателно прави. Така ще се окаже, че подмяната на фар, да вземем за пример, ще бъде под себестойност, а настоящо обслужване като промяна на масла, филтри и ремъци ще се окаже евентуално на повишени цени. И повода е доста елементарна - операции, които се разпореждат рядко, само че са подадени с ниски цени, ще дадат преимущество. В същото време за чести операции като обслужване ще се заплащат повишените цени. Поканата е изпратена до две компании, забележете. Много забавно. За който се интересува номерът на процедурата е 00087-2024-0012.


Друг е въпросът за какво общината изобщо планува ремонт на коли, които са произвеждане 1997, 1998, 2001, 2002г.? Защо просто не се бракуват тия коли и да се заменят с нови и екологични? Защо парите на Софиянци би трябвало да се наливат за ремонт на остарели коли, до момента в който в това време Столична община не разрешава на софиянци да влизат в центъра със старите си коли? Не е ли това безспорен двоен стандарт и цялостно двуличие!


Тази процедура неотложно би трябвало да бъде спряна, прекъсната и да се преработи, като се включат обстоен списък на ремонтите и планирани цени! Иначе си е пладнешка спекулация за четвърт милион за една година.
Това ли е Промяната, спасители?!

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР