Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев поиска от изпълнителите на ремонтните

...
Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев поиска от изпълнителите на ремонтните
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Пловдив поиска ускоряване на работата при ремонта на „Брезовско шосе“

Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев изиска от изпълнителите на ремонтните действия на „ Брезовско шосе “ ускорение на работата, с цел да се понижи изоставането от графика.

Райчев организира през днешния ден оперативка на мястото на ремонтните действия, като в нея участваха проектанти, представители на фирмата-изпълнител, ръководителят на плана от страна на Община Пловдив и надзорниците на плана.

„ Не съм удовлетворен от темповете, с които се работи. Знам, че има справедливи аргументи като археологията, която ще продължи да бави изпълнителите в даден сектор. Разбирам, че излиза и доста неотразена в кадастралните проекти подземна връзка, което също забавя строителите. Искам обаче усъвършенстван линеен график, съгласуван с тези действителности, с цел да се навакса изоставането на ремонтните действия. Взето е решение за индексиране на финансирането от страна на Община Пловдив и компанията може да е сигурна, че ще получи средствата, само че работата би трябвало да се ускори “, съобщи след оперативката Райчев.

В най-скоро време строителните действия ще стартират и на кръстовището на „ Брезовско шосе “ с новия бул. „ Северен “. Това ще стане незабавно след изработването на краткотрайна организация на придвижването, съгласувана с КАТ Пловдив, която ще бъде приложена от Оперативна програма ОКТ.

„ Кръстовището няма да бъде затворено изцяло, ще затваряме единствено по едно платно и ще въведем в двете посоки придвижване в другото, с цел да не затрудняваме в допълнение трафика в този сектор “, съобщи ръководителят на плана от страна на Община Пловдив инж. Румен Лемберов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР