Заместник-кметът по екология и здравеопазване събира днес членовете на обществения

...
Заместник-кметът по екология и здравеопазване събира днес членовете на обществения
Коментари Харесай

Обсъждат изпълнението на заема за комуналните предприятия

Заместник-кметът по екология и опазване на здравето събира през днешния ден членовете на публичния съвет за надзор върху разходването на дълготрайния общински дълг за общинските предприятия " Чистота " и " Градини и паркове ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Двете сдружения извършват план " Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за възстановяване качеството на градски зелени площи и откритите публични пространства в град Пловдив ". Проектът се финансира с 9 900 000 лева, които са част от 40-милионния общински заем, утвърден от Общински съвет - Пловдив през юли 2021 година

Едновременно с това беше взето решение за съставяне на Обществен съвет, който да следи разходването на средствата от поетия дълготраен общински дълг. В него са включени общински съветници от разнообразни политически групи, представители на професионални гилдии и на медии.

Днес би трябвало да бъде показана настояща информация за стадия на осъществяване на дейностите по плана. Заседанието се привиква седмица откакто , защото е пуснал две публични поръчки без да са минали за разглецдане в публичния съвет за надзор на средствата.

Досега публичният съвет е провеждал едно съвещание по покана на зам.-кмета по строителство по отношение на инфраструктурните обекти, финансирани от общинския заем.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР