Заместник-кметът Пейчо Пейчев е временно изпълняващият длъжността кмет на община

...
Заместник-кметът Пейчо Пейчев е временно изпълняващият длъжността кмет на община
Коментари Харесай

Пейчо Пейчев е временният кмет на Варна в предизборната кампания

Заместник-кметът Пейчо Пейчев е краткотрайно изпълняващият длъжността кмет на община Варна. Това излиза наяве от заповед на Иван Портних от 19 септември, оповестена през днешния ден - 2 октомври, заяви Moreto.net.

В случай на неспособност зам.-кметът да извършва функционалностите на кмет, същите права и отговорности, според настоящото законодателство има зам.-кметът Христо Иванов.

От 24 септември Иван Портних, който за трети път се кандидатира за кмет на Варна, е в неплатен длъжностен отпуск.

Кой е Пейчо Пейчев?

Преди две години избухна огромен скандал с Пейчев.

Оказа се, че той живее в общински апартамент като извънредно нуждаещ се на бул. „ Цар Освободител ”. По думите на репортера Борис Касиков Пейчев е един от хората, които употребяват общински апартамент от общо 52 общински жилища във Варна. Самият Пейчев удостовери, че от есента на 2015 година живее във ведомственото жилище. Не съм самонастанил се, акцентира зам.-кметът. 

Зам.-кметът сподели, че става въпрос за жилище от 110 кв. метра, а месечният наем е „ 80 и няколко лв. до 90 лв. ” . Справката на Борис Касиков сочи наем от 86,84 лв. месечно. Зам.-кметът разгласи, че получавал 1200 лв. месечно заплата и нямал други приходи. Не съм аз, който дефинира цените на наемите, отбрани се Пейчев пред Нова телевизия.

Той съобщи, че има и други общински чиновници, които употребяват общински жилища. Тънката разлика е, че при Пейчев става въпрос за жилище, което е преместено от фонд „ Ведомствен ” в различен фонд. Според зам.-кмета това е техническа неточност и незабавно има реакция, като тя ще бъде поправена. С отговарящия за тази активност – Нора Момчева, се бил свързал и кметът Иван Портних, по думите на Пейчев. Той съобщи пред Нова телевизия, че е нямало метод грешката да не бъде открита, тъй като не е подавал заявление за такова жилище като извънредно нуждаещ се, а също така нямал непрекъснат адрес в морската столица, както трябвало да има по разпоредба.

Попитан дали до края на деня на уеб страницата на Община Варна ще бъде оповестена информация какъв брой общински чиновници живеят в общински жилища и против какъв наем, Пейчев отвърна: " Няма никакъв проблем, ще разбираем на уеб страницата на Община Варна, че би трябвало да бъде качена информацията. Ако успеем да съберем цялата информация, ще я качим. Надявам се в границите на утрешния ден информацията ще бъде качена ".

Пейчо Пейчев е назначен за заместник-кмет на община Варна на 12.08.2013 година. Той е на 60 години. Завършил е висшето военно учебно заведение в Шумен и Университета за национално и международно стопанство със компетентност интернационално право и външна търговия. Пейчев е бил част от Разузнавателно ръководство на Министерство на националната защита (РУМНО), а по думите в блога на Борис Касиков варненският зам.-кмет е част и от тесния другарски кръг на Красимир Маринов (също кадър на РУМНО), прочут и като тъст на варненския кмет Иван Портних, женен за щерка му Вилислава.

Във Варна Пейчев управлява едни от най-важните дирекции в кметството – „ Информационно и административно обслужване ”, „ Финанси и бюджет ”, „ Местни налози ”, „ Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР