Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов присъства от името на

...
Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов присъства от името на
Коментари Харесай

Провежда се среща на върха на кметовете срещу антисемитизма

Заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов участва от името на кмета на София на най-голямата Среща на кметовете против антисемитизма, която се организира в Атина.

Форумът е под председателството на кмета на Атина Костас Бакоянис и бе приветстван персонално от президента на Гърция Катерина Сакеларопулу. В срещата вземат участие над 25 кметове и десетки представители на локалната власт от целия свят. Тя се провежда взаимно от община Атина, организацията Движение за битка с антисемитизма (CAM) и Центъра за еврейско влияние в съдействие с Еврейските федерации на Северна Америка. 

На форума представителите на локалните управляващи ще  обсъдят провокациите, пред които са изправени, ще споделят опит и оферти за битка с омразата, фанатизма и антисемитизма в градовете им, защитавайки общото демократично бъдеще.

Столична община има редица начинания и стратегии за битка с езика на омразата.  През  2019 година дружно с еврейската общественост, Организацията евреите „ Шалом “ и други неправителствени и духовни организации беше подписан манифест „ Заедно против езика на омразата “.

През пролетта  кметът на София, дипломати от разнообразни страни и представители на Организацията на евреите в България „ Шалом “ вземат участие дружно в самодейност за разчистване на надписи на езика на омразата в столицата. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР