Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна днес в общината медалистите

...
Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна днес в общината медалистите
Коментари Харесай

Георги Титюков посрещнa световните шампиони по аеробика

Заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков посрещна през днешния ден в общината медалистите от 16-ото международно състезание по спортна аеробика, което се организира преди няколко дни в Баку.

Пловдивчаните Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Братоев завоюваха историческо злато за България в категория “Тройки”. При дамите самостоятелно Дарина Пашова сграбчи среброто, а при смесените дройки Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов останаха на 0.050 от бронзовите медали, заемайки четвъртото място.



Президентът на Българският съюз по аеробика Димитрина Къндева съобщи, че това е най-успешното показване на българския тим на международно състезание в историята.

„ Световното състезание бе извънредно сполучливо. България не бе печелила златен орден от международно състезание за мъже и дами от 17 години. Оттогава дори не сме имали и медалисти. Спечелените медалите слагат нашата страна в челните позиции по спортна аеробика. Изключително сме удовлетворени и горди от триумфа “, показа Къндева.



Състезателите благодариха на целия екип и на Община Пловдив за оказаната поддръжка по време на подготвителния интервал.

“Беше извънредно мъчно да запазим хъса и мотивацията по време на пандемията, само че желая да благодаря на целия екип за това, че не се отхвърли от нас”, сподели златният медалист Антонио Папазов.

Отборът продължава с усилена подготовка за идното европейско състезание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР