Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова се срещна и разговаря

...
Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова се срещна и разговаря
Коментари Харесай

11 младежи са назначени по програмата за платен стаж на Община Видин

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова се срещна и беседва с младежите, които от понеделник започнаха работа. В момента те оказват помощ за облагородяване на територията на бившето военно отделение, където след броени дни ще се проведат обичайният мотосъбор и Видинският панаир.

Платеният стаж е една от трите стратегии за деца и младежи, които през тази година Общината организира за пръв път, уточни заместник-кметът. И напомни, че втората стратегия е за доброволчество, където са се присъединили към 40 младежи. А третата е лятна занималня за дребни и огромни, в границите на която са образувани пет клуба по ползи и тя ще завърши през септември, когато ще бъдат проведени шампионати и изложения.



Предоставена бе опция на видински младежи на възраст от 15 до 29 години да аплайват за заплатен стаж в Община Видин. „ 11 младежи са утвърдени и към този момент освежават това място, в очакване на обичайни събития. Петък и събота (13 и 14 август) тук ще бъде Националният мотосъбор, на който Видин ще е хазаин за поредна година, а от 20 август в границите на девет дни ще се организира обичайният Видински панаир, в случай че настоящите към тази дата ограничения разрешат и Министерство на здравеопазването не издаде нова заповед. Все отново ние се надяваме да успеем да проведем тези две предстоящи събития “, сподели Борисова.

Четири часа дневно е заетостта на назначените по програмата за заплатен стаж младежи, като те оказват помощ в работата на отдел „ Екология “ в Община Видин. Задачите, които се разпореждат на стажантите, са съобразени с възрастта им, изясни началникът на отдела Светла Ангелова. „ Много се радваме, че тези младежи се включват толкоз интензивно. Основно те ще работят по облагородяване на парковете, ще оказват помощ при дейностите, свързани с озеленяването и за цялостната поддръжка на парковите пространства. Целта е да възпитаме у тях освен трудови привички, само че и възприятие на отговорност към опазването на околната среда “, показа Ангелова.

Още от ВИДИН:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР