Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците в проекта

...
Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците в проекта
Коментари Харесай

Зам.-кметът Иванова поздрави участниците в проекта „Fake&False.net“, който завърши с концерт на Ронда

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова поздрави участниците в плана „ Fake&False.net “, както и организацията, която го осъществя – Спортен клуб по насочване „ Абритус ”-Разград.

Проектът, ориентиран към предварителна защита на разпространяването на подправените вести и дезинформацията, приключи нощес с концерт на сцена „ Ронда ” в Градския парк на обичани за младежите реализатори. Сред дейностите по плана бе и четиридневно образование в хотел „ Кованлъка 2 ” в местността „ Пчелина ”, в което се включиха 62-ма младежи на възраст от 15 до 29 години. Повечето от младежите бяха от Разград, само че имаше и от София, Варна, Велико Търново, Русе и други. Обучението включваше и двигателни интензивности – насочване, гребане на каяк и табата. То приключи с спорен конгрес по тематиките, обсъждани по време на образованието и свързани с подправените вести и опциите те да бъдат различавани.

Голям бе и ползата към финала на плана. В публиката на концерта на сцена „ Ронда ” в Градския парк имаше както младежи, по този начин и млади фамилии с дребни деца, спираха се и преминаващи в парка по-възрастни хора. Той бе открит от ръководителя на СКО ”Абритус ”-Разград Татяна Станева, която напомни претекстовете да бъде направен и осъществен той и то точно от състезателен клуб. По думите й децата освен би трябвало да са здрави тялом, само че и да са образовани и независимо мислещи, да могат да преценят на какво да имат вяра и да разграничават подправеното от същинското. Татяна Станева изрече признателност към Министерството на младежта и спорта, което финансира плана, а също и на Община Разград, която оказа подпомагане при организирането на концерта и в други действия по плана.  

Заместник-кметът на Община Разград Полина Иванова връчи на Татяна Станева приветствен адрес от Кмета Денчо Бояджиев, в който градоначалникът показва своите възторженостти към избора на тематика на плана. ”Насочени към младото потомство, неговите послания са изключително значим ориентира. В днешното забързано и наситено с тревожни събития време е все по-трудно да се разграничи подправеното от същинското ” – се споделя в приветствения адрес. Той приключва с уверението, че Община Разград се гордее със своите прелестни и надарени младежи. Заместник-кметът Полина Иванова пожела на младежите да се забавляват по време на концерта на своите обичани реализатори.

Концертът стартира с осъществявания на един от надарените младежи на Разград Крисия Тодорова. Пред родната аудитория надарената изпълнителка показа както свои авторски песни, по този начин и кавъри на известни и харесвани от младежите песни. В концерта участваха и тромпетистът Йордан Йончев-Гъмзата, както и дуетът Торино и Пашата, а водещ беше Георги Енчев.

Проектът „ Fake&False.net “ се финансира по Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта на Министерството на младежта и спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР