Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри 25-тото издание на

...
Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри 25-тото издание на
Коментари Харесай

С награди за млади фотографи започна 25-тото „Еколято“

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим откри 25-тото издание на самодейността „ Еколято “, връчи и част от премиите от два училищен фотоконкурса.

Инициативата „ Еколято “ се провежда от ЦПЛР ЦУТНТ по програмата на Община Разград за екологично образование на подрастващите. В тазгодишното й издание вземат участие 120 деца от 5 до 8 клас, разпределени в три смени, всяка от по 2 седмици. В заниманията им се подчертава върху възпитаване на грижа за природата и чистотата в града, съчетано с образование на отговорност и положителни привички. Заниманията на децата включват: екологични просветителни беседи, презентации, срещи с кариерен съветник, пленери, визити на обекти с екологично и историческо значение, всяка от промените приключва с Детска академия по сигурност, проведена от ОДМВР-Разград. В останалите занимания за децата вземат участие и други институции и организации, измежду които РЗИ-Разград, РИМ-Разград и други.

В приветствието си към участниците в „ Еколято “ заместник-кметът Хабибе Расим им пожела приятна и ползотворна почивка, комбиниране от асимилиране на нови познания и умения със занимателни завършения, сполучливо и креативно „ Еколято “.

На церемонията по разкриване на „ Еколято 2022 “ спечелилите от два фотоконкурса получиха премиите си.

Призовете от фотоконкурса „ Живата природа “ бяха връчени от заместник-кмета Хабибе Расим и началника на РУО-Разград Ангел Петков. В 14-тото издание на проведения от ЦУТНТ фотоконкурс са взели участие 79 възпитаници от 12 просветителни институции и 2 обществени институции от Разград и Исперих. Те са показали 117 произведения в две посоки: „ Красотата на природата “ и „ Нашите другари – животните “. Победителите са избрани от жури в състав: фотографите Теодор Пенчев и Данче Бозаджиева и учителят в ЦУТНТ Милен Митев. Имената на спечелилите са оповестени на интернет страницата на Община Разград:.

Другият фотоконкурс, чиито награди бяха връчени през днешния ден, а фотосите бяха подредени пред Общинския културен център, е на тематика „ Моят свят без опиати “ и е проведен от Община Разград, Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център-Разград във връзка 26 юни – Международен ден за битка със злоупотребата и не легалния трафик на наркотични субстанции. В състезанието са показани 80 фотографии на 41 създатели от Разград и от прилежащите Силистренска и Търговищка области. Победителите са избрани от жури в състав: Росен Иванов – фотограф, Илияна Георгиева – представител на ОДМВР-Разград и Станислава Петрова – ръководител на ОбСНВ-Разград. Наградите бяха връчени от заместник-кмета Хабибе Расим и ръководителя на ОбСНВ Станислава Иванова. Победителите са:

Първа възрастова група 1 – 4 клас

I място Цветан Христов Христов

II място Йолина Йорданова Петрова

II място Павел Радинов Радев

III място Стефани Ангелова Цонева

Втора възрастова група 5 – 8 клас

I място Кръжок „ Работливко ”- с.Преславци общ.Тутракан

II място Тея Валентинова Георгиева

III място Ибрахим Ибрахим Мераджъ

Поощрителна Младен Тихомиров Стоянов

Трета възрастова група 9 – 12 клас:

I място Драгомир Златев Атанасов

II място Мила Владимирова Владимирова

III място Никол Мирославова Атанасова- гр.Попово

III място Ирена Светлинова Станчева

Снимки с най-вече лайкове във фейсбук страницата на ОбСНВ и ПИЦ – гр. Разград

I място Ирена Светлинова Станчева III-та възрастова група 173 лайка

II място Светломир Светлинов Димов I-ва възрастова група 113 лайка

III място Йоана Руменова Тодорова III възрастова група 37 лайка

Награди от ОбСНВ и ПИЦ:

Първа възрастова група 1 – 4 клас

Калоян Иванов Пешев

Сиана Милкова Маринова

Втора възрастова група 5 – 8 клас

Елефтериус Денлис

Иванка Диянова Димитрова

Трета възрастова група 9 – 12 клас

Мануела Стоянова Стоянова

Емирхан Севдов Бориславов
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР