Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Христо Запрянов в

...
Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Христо Запрянов в
Коментари Харесай

Христо Запрянов: Не търся извинение, но българският футбол е поставен под риск

Заместник-изпълнителният шеф на Българския футболен съюз (БФС) Христо Запрянов в последните дни прави всичко допустимо, с цел да възстановява ситуацията към провеждането на европейската подготовка България - Унгария в група G.

Според спуснато от УЕФА мнение, мачът би трябвало да се играе.

Строителят на стадион " Христо Ботев " в Пловдив, а два негови поста в обществената мрежа фейсбук още повече подвигнаха градуса на напрежението. Днес той приказва в.

Българска телеграфна агенция се свърза със Запрянов за отговор по тематиката :

Г-н Запрянов, националната телевизия излъчи, от който излиза наяве, че няма закани за лицензи, както твърдеше той. Ще желаете ли опрощение от него?

Защо да му желая опрощение? Неговото опрощение няма да върне съня на децата ми, нито пък ще анулира десетките закани, които получих в последното денонощие. За страдание в България е по този начин – някой споделя нещо, то се приема за чиста монета, и всички скачат. С съответния господин ще се забележим в съда – той доста добре осъзнава, че внушенията и клеветите му са неточни, само че в случай че би трябвало да се извинява, би трябвало да се извини на целия български футбол. Сами разбирате, че сме изправени пред казус – националният тим на някоя страна да не играе мача си поради мнението на строител. Наясно ли е той, наясно ли са хората, които са го подбудили, за евентуалните вреди от тази позиция? Не приказвам за репутационното леке върху България като страна – тук няма значение БФС, или който и да е различен. Заради упорството и лъжите на един човек цялата българска страна е застрашена от големи, дублирам – големи загуби. Ако той е подготвен да поеме отговорността и да заплати цената за това – супер. Нека лежи на неговата съвест. Защото всички неистини, които изговори, в това число преди стартирането на записа – че съм заплашвал с лишаване на лиценз, че съм споменавал мачове в Стара Загора, Кърджали, Козлодуй, Казанлък или Силистра – всичко се чу. Това просто не е правилно. Думата „ лиценз “ в нашия диалог не участва. Затова и уважаемият господин, към който се отнесох уважително, както съм учтив, просто манипулира – и това лъсна. Въпросът ми беше по какъв начин по този начин съгласно него мач на националния тим без аудитория е рисков, а останалите мачове на строителните площадки в Пловдив не са…

В последна сметка ще има ли мач на стадион " Христо Ботев " в Пловдив?

Ако няма мач на " Колежа ", значи няма да има мач. Чисто и просто. Всички се срещнаха със мненията на Столична дирекция на вътрешните работи и УЕФА, поради които мачът е преместен в Пловдив. Внушенията, че БФС от боязън или нещо друго е преместил мача са не просто неточни, а са извънредно деструктивни за футбола ни и за страната ни. Поставяме институции и персони над футбола, а това е неприемливо! Цялата администрация, всички оперативни лица зад националния тим – Георги Иванов, аз, още четири-пет души, работим ежесекундно за това мачът да се състои, тъй като хората очевидно не си дават сметка какви могат да бъдат следствията. Последствията са за цялата българска футболна система. Десетки хиляди хора могат да останат без работа поради дебелоглав. Дано тези, които желаят да саботират мача, да са наясно с това.

Защо съгласно Вас се стигна до тази патова обстановка?

Ясно е, че напрежение има. Също толкоз ясно е, че има група хора, която употребява всеки комфортен миг, с цел да прокара тезите, политиките и задачите си – без значение дали от това ще пострада българският народен тим, българският футбол. Използвам случая да насочва привет към перхидролените глашатаи, които към този момент потвърдено са също толкоз способени, колкото починалото ми куче, лека му пръст. Нека бъдат наясно, че всичко това лежи на тяхната съвест, а не на хората, които отговорно и съзнателно се стараят да създадат по този начин, че институцията български народен тим да не потъне в нищото.

Последно – какво може да стори БФС, с цел да може в четвъртък да има мач?

Всичко, което вършим и сме създали, в това число желанието ми да получа мнение от господин Филипов, е за мач да има. Топката е в полето на пловдивската община – и още веднъж ги приканвам да проявят здрав разсъдък. Тук залогът не е Христо Запрянов, строителят на стадиона или някоя съответна персона – тук залогът е българският футбол и българският народен тим. Силно се надявам в утрешния ден да получим автограф от кмета господин Димитров, тъй като в противоположен случай следствията за цялата ни страна ще бъдат пагубни.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР