Заместник-главният прокурор по разследването и ръководител на Националната следствена служба

...
Заместник-главният прокурор по разследването и ръководител на Националната следствена служба
Коментари Харесай

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов също излиза в отпуск заради проверката за апартаментите

Заместник-главният прокурор по следствието и началник на Националната следствена работа Борислав Сарафов излиза в отпуск, оповестява "Правен свят ".

До решението на Сарафов се стигна откакто в четвъртък сутринта по предписание на Сотир Цацаров започнаха инспекции за парцелите на сина на заместника на "обвинител №1 ", на ръководителя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, на Елисавета Панова, брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд и на самия Лозан Панов. Премиерът Бойко Борисов прикани ръководителите на трите институции да подадат оставки или да излязат в отпуск, до момента в който инспекциите не приключат.

Георгиев съвсем неотложно разгласи, че излиза в отпуск и е подготвен да спомага на следствието. Същото по-късно денем направи и Сарафов.

След решенията на Георгиев и Сарафов, Лозан Панов към този момент е единственият от попадналите в имотния скандал висши представители на властта, който отхвърля да поеме моралната отговорност като напусне поста си или най-малко да излезе в отпуск, до момента в който тече следствието за това с какви средства е закупен жилището, в който живее и има ли спор на ползи, че продавачи на жилището са бъдещите му кумове – притежателите на компания "Артекс ". Проверката за спор на ползи на Панов ще се прави от Инспектората към Висшия правосъден съвет, чийто членове след привършване на мандата им, могат да се окажат според от ръководителя на Върховен касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР