Заместник-директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на Съединените щати Джина

...
Заместник-директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на Съединените щати Джина
Коментари Харесай

Кадровият разузнавач Джина Хаспел стана първата жена шеф на ЦРУ

Заместник-директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединените щати Джина Хаспел е новият началник на организацията, откакто до момента заемалият поста Майк Помпео става държавен секретар.

Това заяви американският президент Доналд Тръмп в " Туитър ", откакто разгласи назначението на Помпео.

Хаспел, с 30 година работа в Централно разузнавателно управление на САЩ, пое заместник-директорския пост през февруари предходната година и стана първата жена от системата на Централно разузнавателно управление на САЩ, която го заема. Малко над година по-късно тя е и първата жена шеф на американското външно разузнаване.

От биографията ѝ се вижда, че тя е в системата на Централно разузнавателно управление на САЩ от 1985 година и има богат опит зад океана, като на няколко от назначенията си е оглавявала екипа на организацията си в съответната страна. Миналата година Белият дом дефинира решението ѝ да спре да работи в задгранични интервенции и да поеме сходна обществена служба като удивително, а американски медии писаха, че на управителния пост в Централно разузнавателно управление на САЩ след десетилетия работа под прикритие, поради които и липсваха нейни фотоси.

Получавала е Presidential Rank Award, най-престижната премия за федерален държавен чиновник. Известна е с репутацията си на " безкомпромисна " в битката с терористите. Заради това демократите предходната година желаеха следствие на случаи, в които тя съгласно тях може да е разрешавала мъчения на бойци от " Ал Кайда ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Президентът Тръмп (691)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР