Замърсяването на въздуха може да има сериозни последици за здравето

...
Коментари Харесай

Законопроектът за околната среда: още една пропусната възможност за чист въздух

Замърсяването на въздуха може да има съществени последствия за здравето на хората

Откакто законопроектът за околната среда беше разгласен за първи път през декември 2018 година, държавното управление на Обединеното кралство е неведнъж притискано да сътвори по-строго законодателство за чистия въздух и да понижи равнището на замърсяване на въздуха в страната. Правителството пусна за първи път дълго чакания законопроект през октомври 2019 година След общите избори, нова версия на законопроекта беше импортирана в Народното събрание на 30 януари 2020 година Законопроектът има за цел да се оправи с най-големите екологични провокации на Обединеното кралство, само че пропуща задачата за по-чист въздух.

фотография: CC0 Public Domain

Проблемът със замърсяването на въздуха в Обединеното кралство

Данни, предоставени от, водеща английска екокомпания за преработване, за замърсяването на въздуха в Обединеното кралство демонстрират, че 83% от отчетните зони в страната имат равнища на замърсяване на въздуха, които нарушават законовите граници. Тези граници също са най-малко два пъти по-високи от

Замърсяването на въздуха може да има съществени негативни последствия за здравето на децата, възрастните хора и тези със съществуващи здравословни проблеми. Оценките демонстрират, че замърсяването на въздуха предизвиква еквивалента на 40 000 ранни смъртни случая всяка година в Обединеното кралство.

Нарастващ ите проблеми с токсичния въздух в страната

Проблемът със замърсяването на въздуха в Обединеното кралство не остава неусетен.

Неотдавнашното изследване на, интернационална изследователска група, разкри, че съвсем две трети от английската общност считат, че държавното управление на Обединеното кралство би трябвало да вкара законово обвързващи цели за замърсяване на въздуха, които дават отговор на насоките на СЗО. Законопроектът за околната среда на Обединеното кралство очерта законови цели за замърсяването на въздуха, само че те не съумяват да покажат водачество.

По -амбициозни цели в законопроекта за околната среда

По-амбициозните цели ще изискват от държавното управление да форсира напредъка във връзка с чистия въздух – като автомобилният превоз е главен приоритет. Създаването на национална мрежа от зони за чист въздух, която таксува най-замърсяващите транспортни средства при влизане в най-замърсените елементи на градовете – сходно на Лондонската зона с ултра ниски излъчвания – ще помогне за прекосяване към по-чисти форми на превоз и ще даде положително начало на сходни начинания.

фотография: CC0 Public Domain

Всъщност резултатите от разнообразни изследвания демонстрират, че над две трети от хората в Обединеното кралство поддържат сходна скица. Явно болшинството също желае да види, че държавното управление дава тласъци като схеми за бракуване на дизелови коли, безплатни средства за електрически транспортни средства и данъчни облекчения, с цел да направи „ зелените ” транспортни средства по-достъпни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР