Замъглено зрение, шум в ушите, слабост на крайниците, бледа кожа,

...
Замъглено зрение, шум в ушите, слабост на крайниците, бледа кожа,
Коментари Харесай

Какво да направите, ако кръвното ви рязко падне

Замъглено зрение, звук в ушите, уязвимост на крайниците, бледа кожа, отмалялост, загуба на централизация - това може да са сигнали, че едно имате по-ниско кръвно налягане. Падналото налягане и отпадналото положение, породено от него, са едно от най-честите болести през горещото лято.

Според лекаря Виктория Савитская, в обстановка, когато кръвното ви падне не е належащо да се вземат наложително някакви медикаменти, в случай че те не са предписани от доктор. Това, което можете да извършите, е да изпиете чаша мощен черен сладостен чай. В идеалния случай - със сушени кайсии.

Кафето също способства за увеличение на налягането, само че може също по този начин да провокира конвулсия на кръвоносните съдове (ако да вземем за пример разликата сред горната и долната граница на кръвното налягане е доста голяма). Заради това, по-добре е да не поемате опасности и въобще да не пиете кафе.

Намаляването на налягането може да се дължи на доста фактори. Често това се случва на фона на дефицит на хранителни субстанции, изключително откакто апетитът изчезва в жегата. В този случай ще бъде потребно да се хапне нещо - да вземем за пример черен самун с масло и сирене. Този тип сандвич съдържа мазнини, въглехидрати, както и витамини В - хранителни субстанции, които бързо възвръщат енергийния тонус.

Също по този начин при отпаднало положение поради ниско кръвно налягане, човек може да употребява сушени плодове. Те задействат защитните сили и оказват помощ на сърцето, поради високото наличие на калий.

Ако случаите на намаление на налягането се повтарят, би трябвало да отидете на доктор. Причината за това заболяване може да бъде както стрес, по този начин и отмалялост, и хормонални нарушавания, диабет, сърдечна непълнота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР