Зам.-шефът на Националната служба за охрана полк. Росен Тодоров ще

...
Зам.-шефът на Националната служба за охрана полк. Росен Тодоров ще
Коментари Харесай

Полковник, пазил Цецка Цачева, за втори път стана временен началник на НСО

Зам.-шефът на Националната работа за защита полк. Росен Тодоров ще е краткотраен шеф на НСО за повторно. Той пое поста от петък с декрет на президента Румен Радев. От през вчерашния ден работата си като шеф на НСО напусна пък досегашният началник ген. Данчо Дяков. При оставката си той уточни като претекст персонални аргументи. Според премиера Бойко Борисов генералът не издържал на свадите в президентството, а съгласно президента е получил по-добро предложение за работа.

Росен Тодоров бе краткотраен шеф на държавните охранители и през предходната година, откакто оставка подаде предходният началник на службата Ангел Антонов. След назначението на ген. Дяков, Тодоров се върна на поста си зам.-шеф на НСО, който заема от 2016 година

Тодоров е роден през 1968 година в гр. Брезник и е приключил боен университет със компетентност “Войсково разузнаване ”. От 1990 до 1992 година е офицер в армията, а по-късно стартира работа в НСО. В службата последователно се издига, до момента в който заема поста шеф на отдел 03, който дава отговор за сигурността на Народното събрание и директно на шефа на Народното събрание. За последно Тодоров отговаряше директно за защитата на Цецка Цачева като ръководител на Народното събрание. Той координираше и защитата на папа Франциск при визитата му в България тази година.

Тодоров обаче няма да бъде препоръчан от президента Радев за непрекъснат шеф на НСО. Според закона за службата началникът се назначава от президента, само че откакто е получено единодушието на държавното управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР