Зам.-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров открито разкритикува промените в

...
Зам.-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров открито разкритикува промените в
Коментари Харесай

Стават недоразумения: И последните варианти за служебен премиер не искат поста

Зам.-председателят на Сметната палата Тошко Тодоров намерено разкритикува измененията в Конституцията, които го вършат един от вероятните претенденти за длъжностен министър председател.

По думите му - нито той, нито сътрудника му Горица Грънчарова-Кожарева " не са най-подходящите хора за позицията ".

" Двамата сега сме подложени на необикновено напрежение. Виждате какви недоразумения стават. Ние не сме най-подготвените хора за тази позиция. Ние сме финансисти, работили в нашите сфери, а в този момент би трябвало да присъстваме тук по силата на позициите, които заемаме ", сподели той.

Омбудсманът Диана Ковачева също разгласи, че ще подаде оставка през идната седмица и няма да взе участие в процедурата по желание на длъжностен министър председател.

Подуправителите на Българска народна банка Петър Чобанов, Радослав Миленкови Андрей Гюров също дадоха да се разбере, че не желаят да поемат функционалностите на длъжностен министър председател, а избират да останат на сегашната си позиция. И тримата подчертаха, че имат задължения в Българска народна банка по присъединението към еврозоната, а Чобанов и Миленков подсетиха твърдата позиция на гуверньора Димитър Радев против нарушаването на правилото на самостоятелност.

Още преди срещите в президентството водачът на ГЕРБпризова президента да не показва за длъжностен министър председател нито ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, нито ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР