Зам-председателят на Съвета за сигурност ще участва в разработването и

...
Зам-председателят на Съвета за сигурност ще участва в разработването и
Коментари Харесай

Путин определи със специален указ правомощията на Медведев

Зам-председателят на Съвета за сигурност ще взе участие в създаването и реализирането на външната политика, както и ще следи осъществяването на решенията на президента в полза на гарантирането на националната сигурност. Държавният глава Владимир Путин подписа  специален декрет, определящ функционалностите на зам.-председателя на Съвета за сигурност - позиция, която се заема от Дмитрий Медведев, предава „ Российская газета “, представена от Агенция Фокус. Руското издание припомня, че ръководител на Съвета за сигурност е президентът.

Указът " За някои въпроси на Съвета за сигурност на Руската федерация " утвърди Правилника на Съвета за сигурност на Руската федерация. Подробно са разказани функционалностите и дилемите на тази конструкция, нейният състав, процедурата за осъществяване на съвещания и така нататък

По-специално са утвърдени функционалностите на зам.-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация, а също по този начин е посочено, че той се е назначава и освобождава от президента и се регистрира непосредствено пред него. Заместник-председателят на Съвета за сигурност координира дейностите по решаването на дилемите, предоставени на Съвета за сигурност на Руската федерация, провежда взаимоотношението с федералните и районните управляващи, локални държавни управления, организации, публични асоциации, задгранични управляващи и интернационалните организации, а също по този начин съставлява и Съвета за сигурност във взаимоотношенията с тях. Той също по този начин излиза с уточнения на решенията, признати от Съвета за сигурност на Руската федерация.

Зам-председателят на Съвета за сигурност ще осведоми президента по въпросите на националната сигурност, координира годишния отчет за положението на националната сигурност и ограниченията за нейното подсилване и планове за статута и състава на Съвета за сигурност, показани на президента. В сходство с инструкциите и поръченията на президента, заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация ще взе участие в подготовката на държавни целеви стратегии в региона на обезпечаване на националната сигурност.

Медведев също ще взе участие в създаването и реализирането на външната политика на страната, ще взе участие във образуването на държавната кадрова политика и политиката на държавната администрация в полза на обезпечаването на националната сигурност, а също по този начин ще поеме контрола върху осъществяването на президентските указания в полза на обезпечаването на националната сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР