Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин осъди военната инвазия на

...
Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин осъди военната инвазия на
Коментари Харесай

Вигенин осъди инвазията в Украйна

Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин осъди военната инвазия на Русия в Украйна и дейностите на Владимир Путин.

Той изясни, че се намира във Виена на съвещание на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа. " Трябваше да обсъждаме вероятни дипломатически старания за попречване на ескалацията на спора.

Военната интервенция против Украйна, подредена от съветския президент, слага всичко в напълно друг подтекст - в този момент напъните ни би трябвало да се насочат към преустановяване на военните дейности. Военни дейности, които бяха предотвратими.

А миротворческата интервенция се оказа нападателна пълномащабна война на територията на цялата страна ", написа Вигенин.

" Аз стачкувах против ударите на НАТО в Сърбия, бях срещу войната на Съединени американски щати в Ирак, съдя и тази война, в която победител не може да има, само че ще има гибел, опустошения, беднотия. Няма нищо по-важно от мира, той е основа за всичко останало. Въпрос на правила. Ако на някого не харесват, други нямам. А за дипломация в никакъв случай не е прекомерно късно. Дано разсъдъкът надделее... ", добави депутатът от Българска социалистическа партия.
ТЕМА преди 7 минути 33 преди 8 минути 53 преди 15 минути 231
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР