Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов

...
Зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов
Коментари Харесай

Валери Симеонов иска да се въведе полицейски час

Зам.-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов предлага въвеждането на полицейски час като мярка против разпространяването на ковид. Това стана ясно от думите на Симеонов по време на разискването в пленарната зала на Закона за ограниченията по време на изключително състояние. Лидерът на НФСБ заяви, че парламентарната група на "Обединени патриоти " ще поддържа закона на първо четене.

"Сега желая да ви предупредя, че този закон може би ще би трябвало да претърпи много съществени промени. Като се почне от заглавието. "Закон за ограниченията за изключително състояние " - на всички места по-късно се приказва, че тези промени ще работят до преустановяване на изключителното състояние. Според мен, наименованието би трябвало да бъде "Закон за ограниченията по време на изключителното състояние, въведено на 13 март до 13 април “, сподели още Симеонов.

"По-нататък считаме, че в този закон има много непотребни текстове, които са сложени просто, с цел да има някакво книжно или юридическо тяло на този закон. Например, персонално аз не виждам смисъл да се вкарва цялата заповед на Министерството на здравеопазването. И досега тези действия се правят, без да има закон и не са противозаконни “, добави зам.-председателят на Народното събрание..

По думите му в алинея 2 на член 2 се споделя, че при нужда при рекомендация на Националния действен щаб и заповед на министъра на опазването на здравето могат да се откриват в допълнение по-тежки противоепидемиологични ограничения. "Запазва се правото на Националния действен щаб да подхваща ограничения, да ги променя, ускорява. Смятаме, че в този закон би трябвало да се даде опция и независимост на институциите да си правят работата ", уточни Симеонов.

Според него би трябвало да се регламентират и религиозните мероприятия. "Не би трябвало да се вършим, че не виждаме по какъв начин една и съща лъжичка се пъха в устата на този и на оня “, добави патриотът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР