Зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев коментира

...
Зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев коментира
Коментари Харесай

Венко Сабрутев: Опозицията играе със страховете на хората. България не е бедна, а безобразно крадена държава

Зам.-председателят на комисията по бюджет и финанси Венко Сабрутев разяснява мотивите за неодобрение от " Бюджет 2022 ". Както е известно, служители на реда и пожарникари стягат митинги поради неудовлетворени претенции за нарастване на заплатите.

" Между първо и второ четене на бюджета могат да се вършат всевъзможни промени. Преценява се кои са значимите и предпочитаните разноски. Това са много наследени проблеми. В бюджета сме заложили 28 милиона лв. за работно облекло, това е двойно нарастване - от 400 на 800 лв. на човек. Синдикатите би трябвало да си изговорят нещата със съответното министерство. Разговорите е трябвало да стартират доста по-рано. Трябва да се уточнят кое е предпочитаното за министерството. Бюджетът не е безграничен ", сподели Сабрутев

" Опозицията доста играе със страховете на хората и по тази причина приказва за опасности от хиперинфлация и така нататък Трябва да решим каква България желаеме - България на растежа, България на високите скорости, България на високите приходи или желаеме България каквато имаме тук и в този момент - тъпчеща на едно място. За да се случи това нещо би трябвало да се създадат нужните вложения. Нека да забележим развитите стопански системи. България не е бедна страна, а безобразно крадена. Всички обществени разноски, планувани в бюджет 2022 година се покриват от приходната част. Не планираме да теглим заеми ", съобщи още Сабрутев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР