Зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова е оценила усилията на

...
Зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова е оценила усилията на
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ЕК похвали Крум Зарков за усилията му за съдебната реформа - Темида

Зам.-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова е оценила напъните на екипа на министъра на правораздаването Крум Зарков за законодателните промени, свързани с промяната на правосъдната система и по-специално със основаването на механизма за отчетност и надзор на основния прокурор, оповестиха от правосъдното ведомство.

Тя подчертала, че Европейската комисия чака тези старания да продължат и да се увенчаят с приемане на основните промени в Наказателно-процесуален кодекс, Закона за правосъдната власт и други закони.

" Навременното приемане на тези промени е значимо за реализиране на задачата за дефинитивно закриване на Механизма за съдействие и оценка, за осъществяване на уговорките в Националния проект за възобновяване и резистентност и за позитивен отчет за България в границите на хоризонталния Механизъм за господство на правото на Европейски Съюз ", е споделила Йоурова по време на видеоконферентен диалог със Зарков.

Двамата са разискали още постигнатите досега резултати и целите на Министерството на правораздаването през идващите месеци.

" Законопроектите ще бъдат импортирани още в първия работен ден на новия парламент ", съобщил служебният правосъден министър.

В началото на февруари стана ясно, че България ще бъде обект на нов отчет, който ще сумира достиженията на страната от 2019 година насам, когато бе преустановен Механизмът за съдействие и инспекция. Този нов отчет би трябвало да покаже прогрес по отношение на върховенството на закона. Това заяви пътем служебният външен министър Николай Милков при доклада си за свършеното от Министерство на външните работи в първия кабинет на Румен Радев. На процедура това значи връщане към спряното към този момент наблюдаване на Европейската комисия по механизма. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР