Зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс призна, че Европейският съюз

...
Зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс призна, че Европейският съюз
Коментари Харесай

Еврокомисията призна за допуснати грешки в стратегията за ваксиниране

Зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс призна, че Европейският съюз е позволил неточности при създаването на тактика за страните членки за имунизация против ковид. Изявлението му идва след, измежду които българският министър председател Бойко Борисов и австрийският канцлер Себастиан Курц, в което упорства за спор в европейските институции за пропорционалното систематизиране на имунизациите.

Писмото идва в миг, когато се разбра, че COVID-19 за Европейския съюз през първото тримесечие до към 30 милиона дози. Това е една трета от договорните отговорности на компанията и 25% спад от обещанията, направени в края на предишния месец

" Вярно е, че бяха позволени неточности при поръчването на имунизациите в Брюксел, както и в страните членки. Първото, което би трябвало да се направи, е да се подсигурява, че цяла Европа ще получи ваксина ", сподели Тимерманс в изявление за неделния брой на немския в. " Тагесшпигел ", представено от Българска телеграфна агенция.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели от своя страна, че европейският метод е " в полза на по-богатите страни членки като Германия ".

Европейската комисия е поръчала общо минимум 1.4 милиарда дози от четирите коронавирусни ваксини, утвърдени в Европейски Съюз, което на доктрина е повече от задоволително за 450-те милиона поданици на блока. Комисията обаче е подложена на рецензия поради неуверения си метод и стратегически неточности при поръчването на ваксини.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР