Зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще участва в конференция,

...
Зам.-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще участва в конференция,
Коментари Харесай

Зам.-началникът на отбраната ще участва в конференция във Вашингтон

Зам.-началникът на защитата генерал-лейтенант Цанко Стойков ще взе участие в конференция, която ще се организира на 17 и 18 юли в района на Вашингтон, Съединени американски щати. Събитието е проведено от Бюрото на Националната армия на Съединени американски щати във връзка честванията на 30-ата годишнина от стартирането на Програмата за партньорство . Република България е измежду първите 13 включени в Програмата, като си партнира с щата Тенеси, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Сред главните тематики, които ще бъдат дискутирани в двата дни на конференцията, са заканите за сигурността в международен мащаб , военното съдействие и киберсигурността. За присъединяване във форума са поканени публични делегации на включили се страни. От американска страна се чака да участват представители на Министерството на защитата, Държавния департамент, Конгреса и на всички щатски подразделения на Националната армия на Съединени американски щати.

Генерал-лейтенант Стойков ще съставлява Министерството на защитата и в последващата конференция, проведена от щата-партньор в Нешвил , Тенеси.

За отбелязването на 30-та годишнина от началото на партньорството с щата Тенеси през 2023 година се организират голям брой мероприятия във всички основни области на военното съдействие . Сред тях са планувани учения, двустранни срещи и конференции, образование и обмяна на опит.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР