Зам. - министърът на вътрешните работи Красимир Ципов разясни пред

...
Зам. - министърът на вътрешните работи Красимир Ципов разясни пред
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО как действа системата "AMBER Alert – изчезнало дете"

Зам. - министърът на вътрешните работи Красимир Ципов обясни пред публицисти какво съставлява системата "AMBER Alert – изчезнало дете ".

Той разясни, че ще се изпраща известие със фотография на изчезнало дете, а по-късно то ще се изпраща до всички потребителите в радиус от 200 км, съобщи кореспондент на novini.bg.

Подробности за системата обясни и Емили Вача от Facebook. „ В партньорство с българската полиция стартираме първия за България план за сигнализация за изчезнали деца. Facebook е горделив от взаимното съдействие по линия на отбрана на децата. Към сегашен ден България е 15-тата страната в света, която ще се причисли към Amber.



Вача описа за какво системата се споделя Amber и каква е историята на момиченцето, носило това име. Всичко се е случило 1996 година, когато мобилното устройство е било футуристично устройство. Тогава не е съществувал и Фейсбук. Преди 20 години информацията за изчезнали деца се разпространяваше единствено по малкия екран.

Днес общността от хора, защитаващи деца в България се концентрира в това ново партньорство. Дойде време, когато полицията се нуждае от такава система за сигнализация.

Благодарение на "AMBER Alert – изчезнало дете " над 900 деца са открити и върнати сполучливо в домовете си.

"Сигналите ще се появяват рядко, само че в случай че ги видите, това значи, че имате опцията да помогнете на изчезнало дете да се върне в фамилията си ", изясни Емили Вача.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР