Зам. министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин, даде

...
Зам. министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин, даде
Коментари Харесай

Русия обвини Молдова във вероломство заради Рогозин

Зам. министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин, даде изявление в съветските медии, представено от РИА Новости, в което сподели, че Москва смята за вероломно решението на Молдова да разгласи вицепремиера на Русия, Дмитрий Рогозин, за личност нон грата в страната, предава Агенция Фокус.
„ Няма друго определение за това решение, с изключение на, че е вероломно. Фактически, задачата му е да зачеркне всичко, което беше реализирано в връзките сред двете страни през последните години “, сподели Карасин.
Според неговите думи, този ход е станал „ удар по нашите връзки, по митотворците, по ползите на жителите на двете страни. У нас, това решение, провокира закономерно възмущение “.
Карасин посочи, че сходно решение на молдовските управляващи заплашва освен двустранните връзки. „ То цели да дестабилизира обстановката в района и вероятно, в Европа като цяло. “
Зам. министърът акцентира, че това „ би трябвало да провокира терзание и в европейските столици, защото съществува вероятността да се сътвори ново огнище на напрежение в Европа. Това би трябвало да бъде разбрано в министерствата на външните работи и другите ведомства на европейските страни. “
„ Опитите на Кишинев да се подреди на десния фланг на антируската акция, която сега се организира интензивно, провокира у нас съществено страдание и отчаяние “, приключи Карасин.

" Сега " напомня:
Ден по-рано държавното управление на Молдова разгласи вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин за личност нон грата.
Това решение бе взето през вчерашния ден по време на съвещание на министерски съвет по предложение на министъра на външните работи и европейската интеграция на Молдова Андрей Галбур.
Часове по-късно президентът на Молдова Игор Додон дефинира решението на държавното управление за оповестяването на вицепремиера на Русия Дмитрий Рогозин за личност нон грата като „ огромна политическа нелепост “.
„ Обявяването на вицепремиера на Русия за личност нон грата е огромна политическа нелепост. И огромна „ мечешка услуга “ за Молдова и жителите на страната. Не знам дали молдовските управляващи сами са взели решението или като марионетки са ги управлявали тези през океана. Факт е, че те през днешния ден въвлякоха Молдова в невиждан за последните 25 години дипломатически и геополитически скандал “, написа във „ Facebook “ Додон.
Според него с това свое деяние държавното управление на страната прави „ всичко допустимо да не допусне възобновяване на положителните връзки с Русия. “
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР