Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще връчи дипломи за професионална

...
Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще връчи дипломи за професионална
Коментари Харесай

Уникално по рода си социално предприятие дипломира успешно завършили курсисти

Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще връчи дипломи за професионална подготовка на сполучливо положилите изпит дами в общественото дружество "Шивашка работилница ", ръководено от Фондация "Национален алианс за работа с доброволци " (НАРД). Събитието ще се организира през днешния ден от 10.00 часа в общественото дружество в Комплекса за обществени услуги (КСУ) "Св. Георги " (Пловдив, бул. "Цариградско шосе " № 102, постройка СУПЦ, ет. 4)

От основаването на предприятието през 2015 година до сегашния миг професионалното си дуално образование приключиха над 30 дами. Те бяха трайно отпаднали от пазара на труда и за тях образованието се оказа единствен късмет и действителна опция за професионална реализация. На всички беше препоръчана работа в шивашка компания в региона.

Социалното дружество е основано от Фондация НАРД като част от тактиката на организацията за поддръжка и развиване на общественото предприемачество в България. Целта е хора с невисок обществен статус и от уязвими групи да получат късмет за образование и реализация на трудовия пазар посредством придобиване на социално-трудови и професионални умения по шивачество.

Предприятието започва своята активност с поддръжката на община Пловдив и се финансира от "Бигент " (Берлин) посредством донори от немския град Дортмунд, "Тръст за обществена опция ", "Телус Интернешънъл ", "Глобал гивинг " и други частни и публични донори, както и с общителното съдействие на КСУ - Пловдив.

Сред формалните посетители на събитието са зам.-министърът Деница Сачева, Мария Тодорова - шеф Дирекция "Професиотнално обучение и образование " към Министерство на образованието, зам.-кметът "Спорт, юношески действия и обществена политика " Георги Титюков, зам.-кметът "Образование " Стефан Стоянов, шефът на "Социални политики " Веселина Ботева и други представители на локалната власт, работодатели, курсисти и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР