Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева връчи наградата

...
Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева връчи наградата
Коментари Харесай

Зам.-министър Даниела Дашева връчи наградата за атлет на България на Божидар Саръбоюков

Зам.-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева връчи премията за спортист на България на Божидар Саръбоюков . През миналата година българският играч усъвършенства няколко пъти националния връх в скока на дължина , завоюва два сребърни медала в скока на дължина и тройния скок на Европейското състезание до 20 година в Йерусалим и зае четвъртото място още веднъж в бранша за дълъг скок на Европейското състезание в зала за мъже и дами в Истанбул.

При дамите премията заслужи сребърната медалистка в същата дисциплинираност от Европейския шампионат до 20 година Пламена Миткова . Тя получи премията си от президента на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев, който изрече признателност към ММС за оказаната поддръжка през годината.

„ През 2023 година имах опция да участвам на няколко надпревари по лека атлетика. От видяното мога да кажа, че пораства доста надарено младо потомство състезатели. Благодаря за положените старания от екипа на федерацията за развиването на този спорт у нас и за това, че търси способи да оказва помощ на спортистите и треньорите като им обезпечава по-добри условия. Радващо е, че има доста деца, които желаят да се занимават с лека атлетика. Това също е резултат от работата на централата и треньорите. Пожелавам на всички наши спортисти здраве и извоювани квоти за Игрите в Париж “ , съобщи зам.-министър Дашева.

По време на церемонията бяха отличени и треньорите на двамата спечелили – Димитър Карамфилов на Саръбоюков, както и Ивайло Русенов на Миткова .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР