Зам.-министър Жени Начева разясни как ще протече това Записалите се

...
Зам.-министър Жени Начева разясни как ще протече това Записалите се
Коментари Харесай

Старт на ваксинирането на записалите се в електронния портал

Зам.-министър Жени Начева обясни по какъв начин ще протече това

Записалите се за имунизиране през онлайн системата за дните сред 11 и 31 март са към 70 000 души. Това разгласи на брифинг в сряда заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева. От на следващия ден, 11 март, стартира имунизацията на записалите се през портала.

Разпределението по области демонстрира, че към 30% от запазилите час за имунизация онлайн са на територията на Столичното РЗИ. С минимален брой записани през системата са Видин, Смолян, Сливен, Монтана и Разград.

„ Създадената организация покрива над 335 имунизационни центъра на територията на страната. Имаме оперативни срещи с шефовете на здравните инспекции, извършени са диалози с ръководителите на всички включени имунизационни центрове, с цел да се сътвори организация за графика и приемане на дозите ", уточни Начева.

В случай, че тук-там има свободни часове за имунизиране или оставащи дози, зам.-здравният министър изясни, че ще бъдат включени хора от етапите или такива, декларирали предпочитание за ваксиниране отвън онлайн системата.

„ В случай, че на едно и също място има повече хора от деклариралите предпочитание, отвън записалите електронно, има опция, където се постанова, да се съсредоточат екипи на РЗИ, с цел да не се стига до напрежение ", изясни още тя.

Начева посочи, че като при всяко ново начало е допустимо да се стигне до организационни проблеми, по тази причина помоли за схващане и приемливост.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР