Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с Директора на Търговската секция

...
Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с Директора на Търговската секция
Коментари Харесай

Стефан Стоянов се срещна с директора на търговската секция към Посолството на Република Корея

Зам.-кметът Стефан Стоянов се срещна с Директора на Търговската секция към Посолството на Република Корея в София (КОТРА) Юсон Хуанг.

По време на срещата бяха разисквани благоприятни условия за насърчаване на вложенията сред корейски и пловдивски предприятия и възстановяване на двустранните взаимоотношения.

„ Знам, че Пловдив е вторият по величина стопански център в България и по тази причина доста желаех да го посетя “, показа Хуанг. Тя изясни, че КОТРА подкрепя реализирането на корейски вложения в България посредством организирането на конгреси и двустранни бизнес срещи. По думите й организацията оказва поддръжка на българските предприятия при визитите им на изложби в Корея и спомага свързването на корейски компании с евентуални български сътрудници.

„ Ще се веселя, в случай че днешната среща бъде мотив да се усили стокообменът сред нашите две страни “, съобщи зам.-кметът Стефан Стоянов. Той разяснява, че Пловдив е една от огромните индустриални зони в Югоизточна Европа, където стотици интернационалните и български компании създават артикули в сферите на машиностроенето, роботиката и електрониката.

„ През миналата година, макар пандемията, имаме рекордно подписване на покупко-продажби в индустриалните зони към града, имаме и редица стартирали планове за нови междинни и огромни производства. Близо 40 % от Брутният вътрешен продукт на района е произвеждане. Вторият по величина бранш е услуги, а особено бизнес услугите са най-бързо растящият бранш в стопанската система през последните 5 години “, съобщи Стоянов.

Той напомни, че преди 2 години корейската компания „ Ханон Системс “ навлезе в района на Пловдив и сега доста сполучливо развива произвеждане в индустриалната зона в Раковски. „ Това е един от най-големите производители в района и сме доста горди, че имаме мощно корейско наличие тук “, показа зам.-кметът.

Тази година КОТРА навършва 60 години, във връзка което са извършени редица срещи сред локални и корейски компании за поощряване на общото икономическо развиване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР