Зам.-кметът по транспорт в Столичната община и директорът на центърът

...
Зам.-кметът по транспорт в Столичната община и директорът на центърът
Коментари Харесай

Срещи в Министерство на транспорта за отстъпките при картите за градския транспорт

Зам.-кметът по превоз в Столичната община и шефът на центърът за градска подвижност ще проведат среща с представители на транспортното министерство. На нея ще бъдат разисквани елементи към отстъпките на картите за градския превоз на пенсионерите от 20 на 40%, а ученическите от 20 на 70 на 100, които бяха оповестени през вчерашния ден на държавното съвещание. Намалението би трябвало да влезе в действие от 1 февруари.



" Идеята е да бъдат облекчени хората, като това да не става за сметка на градския превоз, т.е. страната да поеме дофинансирането, което градският превоз би изгубил от една такава мярка. Така че самата концепция е доста добра, само че дано да забележим детайлите, тъй като знаете, че детайлите в края на краищата може да се намерят и някои проблеми ", сподели кметът на София Йорданка Фандъкова.

" Намалението е на цената на картата от постоянната цена. И давам образец - в случай че месечната карта в София е 50 лв., 40% отстъпка, която се дава, това значи, че картата за пенсионер би трябвало да е 30 лв.. В момента в София тя е 10. Т.е. ние към този момент 80% Следствен отдел към окръжна прокуратура е направила отсъпка от ценат за постоянна цена ", сподели Димитър Дилчев, изп. шеф на ЦГМ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР