Зам.-кметът по културата и образованието и спорта Тодор Чобанов работи

...
Коментари Харесай

Една баня и много скрити причини за отстраняването на зам.-кмета Тодор Чобанов

Зам.-кметът по културата и образованието и спорта Тодор Чобанов работи в администрацията на Йорданка Фандъкова от 8 години и до момента не е имало огромни забележки към работата му. Но през днешния ден изненадващо бе отхвърлен от поста си. Мотиви в началото не бяха оповестени, а новината шокира даже общински чиновници.

Кметът Фандъкова по-късно изясни, че Чобанов е забавил доста планове в областта на културата, един от който този за реставрацията на банята в " Овча купел ", и имало потребност от някой, който да работи по-активно. Смяната на зам.-кмет на столицата, освен това в сегашната политическа рецесия в страната и разтърсеното владичество на ГЕРБ, обаче не може да има толкоз незадълбочено пояснение. Най-малкото тъй като плановете не се бавят от в този момент.

Затова доста по-вероятно е ГЕРБ да се пробва да промени физиономията си откакто загуби парламентарните избори столица. Което допуска още кадрови промени.
Заради банята и още нещо
Според Фандъкова под управлението на Чобанов са се забавили плановете за реставрацията на банята в " Овча купел " и банята в " Горна баня ". Но действително повода за забавянето на тази в " Овча купел " беше, че ), който изпрати мнение до общината, че планът не е съгласуван с историческата стойност на постройката. Последва втора, още веднъж недомислена процедура, която споделяше, че банята. Нов план за това обаче нямаше, което наложи прекъсването на процедурата за повторно. От обяснението на Фандъкова през днешния ден стана ясно, че нова социална поръчка ще бъде пусната скоро.

Зад забавянето на банята в " Горна баня " обаче има и друга причина - планът беше отписан през 2020 година, когато общината трябваше да реши какво няма да успее да извърши поради актуализацията на бюджета около коронакризата., като обяснението беше, че в година на рецесия не е време да се мисли за това. Така реставрацията на банята беше преместена за 2021 година

Във фейсбук Чобанов пое отговорност за забавените планове, като съобщи, че добре знае, че " публичната работа върви ръка за ръка с това да бъдеш виновен и в случай че не успееш да постигнеш упования резултат - да носиш честно своята отговорност ". И въпреки всичко посочи, че е избавил двете бани, като " единствено преди няколко години от мераци за неразбираема приватизация и за които изградихме единствената допустима визия и проект - превръщането им в места за балнеология, рекреация и СПА ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР