Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов каза в

...
Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов каза в
Коментари Харесай

Общините чакат указания за прилагане на закона за публичните финанси

Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов сподели в изявление за Българска национална телевизия, че на извършена нощес среща на сдружението на общините със зам.- министъра на енергетиката Пламен Данаилов, зам.-министъра на финансите Велкова и ръководителя на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански са дадени уверения, че общините ще получат инструкции от Министерството на финансите да приложат закона за обществените финанси.

Това значи, че те ще могат да платят средствата, които са изразходвали за януари предходната година и в този момент.

Много от общините се бяха тормозили, че няма да могат да си платят повишените сметки за ток, без да нарушат закона.

Столична община има финансовата опция да доплати нужните 1,5 млн. лева от личния си бюджет, само че поради ограничаването да харчи единствено 1/12 от бюджета си за миналата година, това не може да се случи, разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова през вчерашния ден.

Според Барбалов казусът с дефицита на парите обаче остава. Три рецесии се наслагват през последните месеци - цените на енергоносителите, здравната рецесия, както и неприемането на държавния бюджет, изясни той. Тези рецесии са довели до натрупването на задължения в размер на десетки милиони левове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР