Зам.-кметът на строителството в Своге Валентин Михайлов направи шокиращо признание

...
Зам.-кметът на строителството в Своге Валентин Михайлов направи шокиращо признание
Коментари Харесай

Бомба в ефира на БТВ: Елена Йончева казва истината: Имало е протокол за НЕЗАБАВЕН ремонт на пътя край Своге след смъртен случай през 2017-а

Зам.-кметът на строителството в Своге Валентин Михайлов направи шокиращо самопризнание в ефира, с което удостовери жестоката истина, която Елена Йончева изнесе през вчерашния ден.

``
реклама

Както е известно, депутатката от Българска социалистическа партия сподели в ефира протокол от юни 2017 година, по силата на който би трябвало да бъде изработен неотложен ремонт на пътя край Своге поради износено асфалтово покритие, завои с огромен вираж към София и още 7 нередности.



Току що Михайлов освен удостовери това в ефира на „ Тази събота и неделя по БТВ ”, само че и разкри, че преди нещастието на 25 август, когато починаха 20 души, е имало и различен смъртен случай на същия сектор в този път.  

„ Да, имаше подобен констативен протокол. По заповед на кмета на Своге бе назначена взаимна инспекция на пътя в този сектор край Своге след жестока злополука със смъртен случай през май 2017 година.

Направихме взаимна инспекция с КАТ Своге, които изпратиха двама души, и представители на Областно пътно ръководство. Ситуацията бе прегледана и се предписаха ограничения за възстановяване на сигурността на пътя, които във времето би трябвало да се изпълнят в този сектор, с цел да се резервира живота на хората ”, съобщи Михайлов.

Запитан от водещата в студиото - Какво значи неотложен ремонт?, той сподели: „ Дадохме инструкции за неотложен ремонт и съответни ограничения за възстановяване на сигурността на пътя.

АПИ е собственик на пътя и е институцията, която би трябвало да разпореди какъв ремонт да бъде осъществен. Този протокол бе възложен на съответните страни органи, по искане на Министъра на районното развиване, дружно с всички сигнали, които сме изпратили до разнообразни институции за възстановяване сигурността на пътя.

Не мога обаче да кажа, че пътят край Своге е главната причина за нещастието на 25 август, тъй като тогава имаше пороен дъжд и така нататък За вбъдеще би трябвало да обръщаме неотложно внимание на такива протоколи и сигнали от хората, и да отсраняваме нередностите на пътя незабавно. ”

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР