Зам.-кметът на община Асеновград инж. Стоян Димитров взе участие в

...
Зам.-кметът на община Асеновград инж. Стоян Димитров взе участие в
Коментари Харесай

Ето кои са първоначално заложените спирки за S-Bahn между Асеновград и Пловдив

Зам.-кметът на община Асеновград инж. Стоян Димитров взе присъединяване в съвещание на работна група по тематиката за основаване на S-Bahn (градска железница) в района. Домакин на срещата беше Областна администрация – Пловдив, а задачата - възстановяване на координацията по плана. Сформираната среща бе ръководена от регионалния шеф Ангел Стоев.
 
Зам.-кметът Димитров уточни пред участниците разновидностите за спирки на бъдещата градска железница, които жители предложиха по време на извършеното от община Асеновград публично допитване.
 
Справка сподели, че учениците и студентите единствено от Асеновград, които биха се възползвали от S-Bahn, наброяват към 1500. Близо 4500 пък са работещите в Пловдив асеновградчани, които ще имат опцията да употребяват железницата.
 
Работната група се сплоти за създаване на следните спирки:
ЖП гара Асеновград – с буферен паркинг пред гарата;Маврудово – изместване на спирката за обезпечаване на връзка с Промишлена зона " Тракия " ;Връзка с Летище Пловдив;Югоизточна индустриална зона – при някогашния цех за пишещи машини (под надлеза на Асеновградско шосе), със основаване на буферен паркинг в района;Централна ЖП гара Пловдив; " Пещерско шосе " – връзка с градския превоз за Математическата гимназия и ПГ по електротехника и електроника в Пловдив;Бул. " 6-ти септември " – стадион " Пловдив " (Гребна база);Окръжна болница, езикови гимназии и новата постройка на ПУ " Паисий Хилендарски " ;ЖП гара Филипово – с опция за връзка с:Индустриална зона РадиновоИндустриална зона БенковскиИндустриална зона Пловдив – Север към с. Труд с връзка през ЖП гара Филипово;Индустриална зона " Север " в Пловдив;Индустриална зона Войводиново – с връзка на ЖП прелез Войводиново;Индустриална зона Скутаре;Бившият домостроителен комбинат – с буферен паркинг на влизане в Пловдив, от страната на " Скобелева майка " ;ЖП гара Тракия.
Конкретните спирки сега са посочени, с цел да може да бъде осъществено проектирането и построяването им. Разписанията и маршрутите на градската железница от Асеновград към Пловдив и назад ще бъдат конкретизирани в допълнение, след анализиране на пътникопотока.
 
В началото на април се чака да бъде готово техническото задание и да се изготви визуализация на бъдещите спирки от Национална компания " Железопътна инфраструктура " (НКЖИ). Другият месец следва и нова среща на работната група.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР