Зам.-кметът Марин Захариев награди победителите в Общинския кръг на Международния

...
Зам.-кметът Марин Захариев награди победителите в Общинския кръг на Международния
Коментари Харесай

В Смолян наградиха победителите в конкурса „С очите си видях бедата“

Зам.-кметът Марин Захариев награди спечелилите в Общинския кръг на Международния конкурс „ С очите си видях бедата “.

Той благодари на всички деца и възпитаници за дейното им присъединяване, както и на техните ръководители за поддръжката на своите ученици. Захариев уточни, че община Смолян постоянно е отворена и подкрепя самодейностите на младежите.
Участвалите тази година деца и възпитаници бяха 234 от 2 общински детски градини, 8 общински и 3 държавни учебни заведения на територията на Община Смолян. Представените рисунки бяха в три възрастови групи – 7-10 г, 11-13г и 14-18г. Всички участници съблюдаваха изискванията на състезанието, уточни ръководителят на журито Зоя Цървуланова– гл.експерт в дирекция „ Хуманитарни действия “ в община Смолян.
Участниците показаха тематично нарисувани и забавни рисунки, изпълнени с разнообразни художествени техники – пъстър молив, акварел, темперни бои. Рисунките бяха с разнообразни асиметрични композиции, забавни, графично и цветово. Във всяка една от тях имаше пресъздадено деяние – пожар, злополучие, земетресение и други, каквото е изискването на състезанието.
Рисунките на класираните деца и възпитаници на първо, второ и трето място в другите възрастови групи са предадени с протокол в Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “-Смолян за присъединяване в Областния кръг на надпреварата.
Класираните участници на призовите места, както и тези които комисията насърчи получиха грамота за присъединяване и награди.
Всички участници в общинския стадий на състезанието, които не са номинирани, също получиха грамота за присъединяване си.
Конкурсът е проведен от МВР- РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, МОН и Национален замък на децата-София, и е заложен в националния календар за изяви по ползи на децата и учениците на МОН за образователната 2021 /2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР