Заловени са вандалите, посегнали на сградата на община Свищов и

...
Заловени са вандалите, посегнали на сградата на община Свищов и
Коментари Харесай

Заловиха вандалите, вилняли в Свищов


Заловени са вандалите, протегнали ръка на постройката на община Свищов и пейките в парк „ Радост “.

За по-малко от месец в град Свищов станаха свидетели на две вандалски прояви от извършители на публичния ред, които бяха хванати в извънредно къси периоди.

На 7-ми против 8-ми юли новоизграденият парк „ Радост “ осъмна без 8 пейки, които през нощта бяха откраднати от недобросъвестно лице. Благодарение на построеното видеонаблюдение, бързата и съответна интервенция на органите на реда в лицето на районно управление (на МВР) – Свищов, причинителят на злодеянието беше хванат.

Седмица по-късно, на 14 юли сутрина, още веднъж беще записано съзнателно посягане върху новата фасада на административната постройка на община Свищов. Със съдействието на община Свищов нарушителят е хванат в най-кратки периоди от чиновниците на районно управление (на МВР) – Свищов, след което прави признания, в които показва и своето разкайване за злодеянието си.

И двамата извършители са докладвани на Свищовска районна прокуратура за продължение на дейностите по следствието и налагане на административно наказване по смисъла на Наказателен кодекс.

Община Свищов показва безапелационното си мнение, че такива прояви на вандалщина и неспазване на публичния ред, в цялата община, ще бъдат строго спазвани и глобени. Изразяват благодарност на органите на реда, в лицето на районно управление (на МВР) – Свищов, за тяхната навременна и способена интервенция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР