Заловени са диверсанти, които са се опитали да взривят Турски

...
Заловени са диверсанти, които са се опитали да взривят Турски
Коментари Харесай

Заловени са диверсанти, готвили се да взривят „Турски поток“ на сушата

Заловени са диверсанти, които са се пробвали да взривят " Турски поток " на съветска територия, съобщи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков:

" Някои сили, за чийто вероятен генезис загатна Путин, към този момент са пробвали да посегнат на " Турски поток ". Заловени са диверсанти, задържани са няколко души. Искали са да го взривят. На наша територия, на сушата ", сподели Песков.

Тръбопроводът минава от региона на Анапа в Краснодарския завършек на Русия по дъното на Черно море до Турция.

Нито Русия, нито Съединени американски щати са инициирали среща на Путин и Байдън в границите на Г-20, съобщи още Песков " Отношенията на Русия с някои страни са се влошили, само че има светът е по-голям и взаимноизгодният разговор ще продължи.

Дмитрий Песков разяснява и думите на украинския президент Володимир Зеленски, че Русия би могла да удари своята газова инфраструктура и да упрекна за това Украйна: " Нямаме навика да си стреляме в крайници ".

Преди това Зеленски съобщи пред немската телевизия ZDF, че Русия възнамерява да нанесе удар по личната си газопреносна инфраструктура, с цел да упрекна Украйна, а по-късно да нанесе удар по украинската ГТС, като прекъсне доставките на газ за Европа през нея.

" Те взривиха " Северен поток 1 ". И идващият път ще взривят нещо в своята страна. И ще ни обвинят, с цел да ударят по газопреносната ни система. Ще кажат: ние просто реагирахме. И тогава те ще кажат на Европа: " Вижте, няма различен метод за доставка на газ, с изключение на незабавно да стартираме " Северен поток-2 ". Което вие, германците, не вършиме. Трябва да лобирате за анулацията на глобите, тъй като Европа ще остане без газ - поради Украйна, ще каже той (Путин - бел. ред.). Това ще бъде стъпката ", сподели Зеленски в изявлението.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР