45-ят президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд

...
45-ят президент на САЩ и кандидат за нов мандат Доналд
Коментари Харесай

Присъда: Тръмп бе признат за виновен по 34 обвинения в делото пари слещу мълчание

45-ят президент на Съединени американски щати и претендент за нов мандат Доналд Тръмп беше приет за отговорен по всички 34 обвинявания за подправяне на бизнес документи в делото „ пари против безмълвие “ в Ню Йорк. По този метод той стана първият някогашен държавен глава, приет за отговорен в престъпно закононарушение в историята на страната.

Тръмп беше упрекнат в прикриване на заплащане, направено от тогавашния му юрист Майкъл Коен, на някогашната порно актриса Сторми Даниелс, с цел да купи мълчанието ѝ за хипотетична тяхна връзка преди президентските избори през 2016 година

 
Не сме създали нищо неприятно. Аз съм изцяло почтен човек, всичко е наред. Боря се за нашата страна. За нашата конституция. Цялата страна е манипулирана сега. Това беше направено от администрацията на Байдън, с цел да нанесат щета на политически конкурент.
Доналд Тръмп – президент на Съединени американски щати (2017-2021 г.)

Но окръжният прокурор на Манхатън съобщи, че „ единственият глас, който има значение, е този на правосъдните заседатели “.
Въпреки че обвиненият може да не наподобява на никой различен в американската история, ние стигнахме до този развой и до тази присъда през днешния ден, по същия метод, както при всеки различен случай, стигнал до правосъдната зала. Следвахме обстоятелствата и закона и го правехме без боязън.
Алвин Браг – областен прокурор на Манхатън

Минути след произнасянето на правосъдното жури, предизборната акция на Джо Байдън излезе с изказване, че „ никой не е над закона “.

Процесът в Ню Йорк е един от шест каузи – 4 наказателни и две цивилен – пред които е изправен Тръмп. Присъдата му в делото „ пари против безмълвие “ ще бъде произнесена на 11 юли, като множеството наблюдаващи считат, че по-скоро ще му бъде наложена санкция, в сравнение с да влезе в пандиза.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР