"Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават

...
"Залагаха, че правителството ще падне при приемането на бюджета, продължават
Коментари Харесай

Асен Василев: Залагаха, че правителството ще падне, продължават да залагат и да губят

"Залагаха, че държавното управление ще падне при приемането на бюджета, не престават да залагат и да губят "

Това съобщи в "Панорама " по вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

"Очакваме да забележим на 20 май заплащането на Гърция и какво ще се случи там ". Така той разяснява за какво България и Полша първи са били наранени от прекъсването на съветския газ.

По думите му "Газпром " се пробва да откри вид за заплащане, по-различен от това, което са предложили, само че от Европейска комисия към момента се чува, че всички схеми, препоръчани от "Газпром ", са в нарушаване на глобите, сподели вицепремиерът.

"В момента текат договаряния със Съединени американски щати за дълготрайни доставки на газ. Цените на борсата сега не са естествени, дължат се на нарасналото търсене от страна на Европа и войната в Украйна ", добави Василев.

Той сподели още, че Европейска комисия ще даде изключение за санкционния пакет за импорт на съветски нефт за България, в противоположен случай страната ни ще наложи несъгласие. Обясни, че в тази ситуация с газа решението е на "Газпром ".

Този еднократен потрес, който се случи септември, октомври, ноември, декември, цените ще си останат на тези равнища, предвижда финансовият министър.

Василев сподели още, че антикризисните ограничения са почнали с бюджета - вдигната е минималната заплата, пенсиите - изпреварващо. "Детските градини станаха безвъзмездни, влага се в опазване на здравето, обучение, имаше обезщетения за газа за битовите консуматори, за електрическа енергия за бизнеса ", регистрира още Асен Василев.

"Новият антикризисен пакет ще омекоти удара върху най-бедните, изпреварващо на инфлацията ", добави вицепермиерът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР