зала Тържествена“ на Централния военен клуб гражданска инициатива награди проф.

...
зала Тържествена“ на Централния военен клуб гражданска инициатива награди проф.
Коментари Харесай

Кунчев, Мутафчийски, Кантарджиев: Пандемията не е приключила

зала " Тържествена “ на Централния боен клуб гражданска самодейност награди проф. Венцислав Мутафчийски, доцент Ангел Кунчев и проф. Тодор Кантарджиев поради приноса, който имат за справяне с коронавирус пандемията у нас.

" Ситуацията с коронавирус не е завършила. Хората би трябвало да бъдат още по-бдителни. Отговорността би трябвало да е самостоятелна за всеки. Трябва да се употребяват маски в превоза и лечебните заведения ", съобщи проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Пандемията продължава и ограниченията би трябвало да се съблюдават, както и е добре процесите на имунизация да продължат. България има 170 000 дейни случая, което не е численост за подценяване, добави проф. Кантарджиев.

" Имаме един зов към обществото, рационално да се съблюдава всичко. Болните да си стоят у дома. Не бива с лека ръка да падат маските, остава си миенето на ръцете и носенето на маски, където има доста хора “, сподели още проф. Кантарджиев.

Четвъртата бустерна доза не е нужна за хора, които пътуват и не са в рисковата група. Ваксинацията не би трябвало да стопира, тъй като още не е достигнала междинните за Европа равнища, уточни от своя страна доцент доктор Ангел Кунчев.

" Хората би трябвало да се имунизират. Трябва да подвигаме равнището на имунизация, тъй като то е недопустимо ниско. Краят на епидемиологичната конюнктура не е завършек на пандемията “, сподели Кунчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР