Закуската е най-важното хранене за деня. Ако заложите на правилната

...
Закуската е най-важното хранене за деня. Ако заложите на правилната
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако ядете зърнени закуски всеки ден

Закуската е най-важното хранене за деня. Ако заложите на вярната храна заран, през целия ден ще сте енергични, до момента в който неверните варианти ще ви накарат да се чувствате освен изморени, само че и да изпитвате мощен апетит до идващото хранене.
Зърнените закуски, въпреки и комфортни и лесни за подготвяне, за жалост попадат в последната категория. По-добрият вид са освесените ядки, само че не във тип на мюсли.
Ако въпреки всичко се нуждаете от по-убедителни причини, с цел да се откажете от зърнените закуски, запознайте се с някои от неподходящите резултати, с които се свързва тяхната консумация.
1. Повишават равнищата на кръвната захар
Кога за финален път хвърлихте изчерпателен взор върху наличието, изписаното на кутията на обичаната ви зърнена закуска? Захарта нормално е втората или третата съставна част в листата и това не е по никакъв начин добър знак.
Ако още от сутринта консумирате огромно количество захар, това ще докара до скок в равнищата на кръвната захар и следващ срив. Вече няма да се чудите за какво незабавно след закуска чувствате апетит и отмалялост.
 Шоколадов тарт без печене с бисквити Престиж Мюсли Шоколадов тарт без печене с бисквити Престиж Мюсли
Здравейте, другари! Днес имаме доста сладко прелъщение, което е толкоз елементарно да приготвите, че за нула време ще спечелите вкусни бонус...
Въпреки че зърнените храни не са най-хубавият вид за закуска, има няколко варианти, които ще ви накарат да се чувствате сити. Заложете на такива, които са цялостни с фибри и протеини. Добра опция са триците, които съдържат 4 грама протеин и 7 грама диетични фибри в една порция.
2. Карат ви да консумирате по-големи порции
Когато става въпрос за зърнени закуски, пълненето на купата не е решението. Вероятно не знаете, че размерът на порцията им е друг според от типа на употребяваната зърнена просвета. Но даже и да се придържате към посоченото на кутията количество, сигурно ще изпитате потребност да изядете повече от една порция.
3. Изпитвате апетит за въглехидратни храни малко след закуската
Поради огромното количество захар и въглехидрати в зърнените закуски, евентуално ще пожелаете още едно хранене с въглехидрати единствено няколко часа по-късно. Като се има поради обстоятелството, че в зърнените култури липсват доста от значимите хранителни субстанции, виновни за поддържането на ситостта като протеини и фибри, идващото хранене ще е скоро след закуската. Това постоянно може да докара до преяждане и непрекъснат апетит - два извънредно нездравословни хранителни навика.
 Торта с мюсли и плодове Торта с мюсли и плодове
Като детска игра - тъкмо по този начин се прави тази торта, а усетът й въобще не е за подценяване. Това е една чудесна концепция за торта с малко тиня...
4. Увеличават риска от развиването на кариес
Дори децата знаят, че захарта води до утежняване на оралното здраве. Особено когато консумирате зърнените закуски без мляко, захарта в тях полепва по зъбите ви.
5.Увеличават риска от алергии, храносмилателни или чернодробни проблеми поради наличието на ГМО
Едва ли в миналото ви е минавало през разум, че вашата закуска е отговорна за обривите по кожата и болките в стомаха. Повечето модифицирани зърнени закуски обаче са освен цялостни със захар и въглехидрати, само че съдържат и генетично модифицирани организми (ГМО). Установено е, че те имат връзка с алергиите, проблемите с храносмилането и даже с увреждането на черния дроб.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР