Закриването на специализираното правосъдие е само първа стъпка в съдебната

...
Закриването на специализираното правосъдие е само първа стъпка в съдебната
Коментари Харесай

Петър Славов: След спора за БНБ интересно колко кандидатури ще имат управляващите за КПКОНПИ

Закриването на профилираното правораздаване е единствено първа стъпка в правосъдната промяна . Това сподели пред БНР някогашният народен представител от Реформаторския блок юрист Петър Славов. Той изрази неразбиране от снадки период за оферти сред първо и второ четене на законопроекта, в случай, че „ нещата там значително са ясни “.
Славов счита, че ръководещите би трябвало да работят с по-високи темпове и изрази опасения „ завършването на този законопроект да не отиде за месец май “, когато по думите му никой не знае какво ще се случи с оглед напрежението към избора на гуверньор на Българска народна банка и „ откровените удари под кръста, които стартират да си разменят част от така наречен съдружни сътрудници “.

Петър Славов попита и какво се случва с КПКОНПИ, където не сме видели законопроект и на предварителна фаза публично разискване.

„ При състояние, че сходен спор породи за гуверньора на Българска народна банка, забавно при новата КПКОНПИ какъв брой кандидатури ще имаме от ръководещото болшинство за ръководител на тази бъдеща конструкция и какви неща ще се случват. “

Българското общество е огромният губещ от войната сред институциите или по-скоро сред върхушката на прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи, акцентира Петър Славов в предаването „ Преди всички “.

Като „ огромното развиване по проблема от последните дни “ юрист Петър Славов дефинира готовността на прокуратурата да премине към отдалечен разпит на Васил Божков.

Славов направи прилика с дългогодишния отвод на прокуратурата за разпита отдалечено и Цветан Василев за банкрута на КТБ.

„ Стават към този момент 8 години от този банкрут. Ние нямаме произвеждане в правосъдна фаза досега. Наистина е неуместно, че на осмата година нашата прокуратура най-сетне се сети, и то по друго дело, че можело по видеоконферентна връзка да извърши този разпит най-сетне, с цел да може това дело да тръгне, а не да стои на практика блокирано. “

Юристът изрази очакване настояването за разпита на Божков да бъде направено „ грамотно и по метод, по който да следва да бъде почетено “, а не „ с цел да се отбие номерът “.

„ Може би точно визитата на Лаура Кьовеши в България раздвижи нещата . Този низ от събития се случи незабавно след нейното посещаване. Това е огромното ново в тази патова обстановка , която ние следим с нашата прокуратура, когато тя откаже да свърши своята работа, както е редно. “

Славов изрази съмнение, че раздвижването на българските прокурори може да се дължи и на опасения „ производството да не им бъде конфискувано и те да нямат надзор върху него “.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР