Закриването на 40% от мощностите ни на въглища би застрашило

...
Закриването на 40% от мощностите ни на въглища би застрашило
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Стъпката на ПП е била прибързана - закриването на 40% от мощностите ни на въглища би застрашило енергийната и национална сигурност на България

Закриването на 40% от мощностите ни на въглища би заплашило енергийната и национална сигурност на България. Това сподели в студиото на " Здравей, България " Теменужка Петкова, народен представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и някогашен енергиен министър. По думите ѝ Европа желае въглеродните излъчвания от производството на електрическа сила у нас да бъдат понижени с 40% до 2025 година, а това няма по какъв начин да стане, без да се затворят мощности.
 
Във вторник в Народното събрание се развихри скандал, при който депутатът от ГЕРБ-СДС Жечо Станков опита да прекъсне изказване на Кирил Петков, а съпредседателят на " Продължаваме Промяната ” му взе микрофона им. Повод станаха въглищните централи у нас и тяхното вероятно закриване. От Европейската комисия обаче прецизираха, че задължението не включва наложителното затваряне на централите.
 
" Европейска комисия няма безусловно никаква виновност за тази обстановка. Това е препоръчано от държавното управление тогава и е признато като метод от Европейска комисия, само че на никое място не е казано по какъв начин ще се случи. Това е една доста прибързана стъпка, която държавното управление на Политическа партия е предложило. Този вид е нереалистичен ”, счита някогашният отраслов министър.
 
Петкова акцентира, че политиката, която държавните управления на ГЕРБ са водили, е в посока, че подобен развой би трябвало да бъде равномерен и да не заплашва енергийната сигурност на нито една страна членка на Съюза.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР